Oferte Cazare - City Break Maastricht, Limburg, Olanda 🌆 2024

Cazare - City Break Maastricht 2024

      Orașul  Maastricht  este situat în sud-estul Țărilor de Jos, pe cursul râului Maas, la intersecția canalelor Juliana, Liège-Maastricht și Zuid-Willems.  Maastricht  este situat la doar trei kilometri față de granița cu Belgia.  În perioada romană, mai precis în   anul 50 î.Hr., pe locul orașului  Maastricht  s-a dezvoltat o așezare romană numită Trajectum ad Mosam. Între anii 382-721,  Maastricht  a fost sediu episcopal. Începând cu anul 1204,  Maastricht   a intrat în posesiunea comună a ducilor de Brabant și a prinților-episcopi de Liège. În anul 1579, orașul a fost ocupat de spanioli, iar în anul 1632 a intrat sub stăpânirea prințului Frederick Henry de Orange.  Maastricht  a fost cucerit de francezi în anii 1673, 1748 și 1794. În ciuda numeroaselor sale cuceriri, orașul  Maastricht  mai păstrează și astăzi o parte din vechile sale fortificații, cum sunt Helpoort, care datează din anul 1229, Turnul Pater Fink și bastioanele din secolele XVI-XVII. 

Citeste mai mult

City Break Maastricht 2024 face parte din regiunea Limburg din Olanda.

In Maastricht sunt 8 hoteluri, din care 7 hoteluri de 4 stele, un hotel de 3 stele.

Filtre City Break Maastricht 2024

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Maastricht, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Maastricht - Descoperiți toate atracțiile orașului

   Maastricht a fost atacat în prima zi a invaziei armatelor germane în Țările de Jos, în anul 1940, dar a fost și primul oraș olandez care a fost eliberat, în anul 1944. În anul 1991, aici s-a semnat Tratatul de la Maastricht, fapt ce a făcut ca orașul să fie văzut ca un simbol al Uniunii Europene. Maastricht este unul dintre cele mai frumoase orașe de pe cuprinsul Țărilor de Jos, dar este și extrem de aglomerat. Turiștii care aleg să viziteze Maastricht vor descoperi o mulțime de biserici medievale bine conservate și muzee pline cu comori de artă. În ciuda tuturor atracțiilor pe care le găzduiește, unele dintre cele mai bune activități de care vă puteți bucura în timpul șederii aici sunt plimbările prelungite de-a lungul străzilor din oraș. Începeți descoperirea orașului Maastricht din fașa primăriei. Primăria orașului Maastricht datează din 1650 și se face remarcată datorită fațadei sale în stil neoclasic și a scării duble. Scările au fost concepute pentru a permite celor doi conducători ai orașului Maastricht, ducele de Brabant și prințul-episcop de Liège, să intre în clădire în același timp. La interior, clădirea impresionează prin tapiseriile sale, ornamentele din stuc și picturile de pe tavan. În piața primăriei turiștii vor descoperi o mulțime de cafenele, iar sâmbăta, aici, se organizează o piață de vechituri.

poza Sejur în Maastricht - Descoperiți toate atracțiile orașului

   În timpul sejurului în Maastricht nu puteți să nu vizitați Bazilica-Romano Catolică Sfântul Servatie. Bazilica a fost ridicată în secolul VI, pe mormântul sfântului, care a fost primul episcop al orașului Maastricht.  Aceasta este cea mai veche biserică de pe cuprinsul Țărilor de Jos. Turiștii sunt fascinanți să descopere Sala Imperială  și Galeria Imperială, care au fost construite între 1165-1677. Biserica se face remarcată datorită boltei naosului, care este cu adevărat splendidă, precum și prin transeptele care i-au fost adăugate în secolele XIV-XV. Principala atracție a bisericii este trezoreria, care în prezent a fost transformată în muzeu.

   Podișul Caestert este secțiunea cea mai nordică a unui platou situat între Maastricht și Liège. Podișul este cunoscut ca rezervație naturală și zonă de agrement.  Pe cuprinsul său veți descoperi Fortul Sint Pieter, care datează din secolul al XVIII-lea. Fortul a fost construit pentru a apăra orașul Maastricht de francezi. Fortul include zona sa superioară, iar sub cetatea adăpostește celebrele Peșteri din Maastricht, cunoscute și ca Peșterile St. Pietersberg. Sub cetate se întind circa 20.000 de pasaje, care au o lungime totală de 200 kilometri. Peșterile au fost lărgite și folosite pe post de depozite, pe cuprinsul lor funcționând o brutărie și chiar o capelă, care datează din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.  Peșterile au găzduit și o serie de comori naționale, precum faimosul ceas de noapte din Rembrandt.

poza Sejur în Maastricht - Descoperiți toate atracțiile orașului

    Nu puteți părăsi Maastricht fără să fi vizitat Muzeul Bonnefanten. Muzeul este situat pe malul râului Maas, funcționează într-o clădire ultramodernă, care se aseamănă ca arhitectură cu o navă spațială din jurul anului 1950. Muzeul găzduiește cele mai importante colecții de artă de pe cuprinsul orașului Maastricht, numeroase picturi semnate de pictori olandezi, precum și opere italiene. Turiștii vor avea ocazia de a admira și o serie de obiecte de artă medievale, cum sunt sculpturile din secolele XIII-XVI. Muzeul și-a luat numele după cel a fostei mănăstiri a muzeului, care era numită Bonnefanten, datorită copiilor săi bine crescuți. Maastricht păstrează o mare parte din zidurile sale medievale, care datează din anul 1229. Cele mai impresionante segmente ale zidului sunt Poarta Iadului și Turnul Jeker. Onze-Lieve-Vrouwewal este o porțiune de zid, care oferă vederi spectaculoase către parcul municipal și râul Mass. 

poza Sejur în Maastricht - Descoperiți toate atracțiile orașului

     Printre activitățile de care vă puteți bucura în Maastricht se numără și o plimbare pe podul de peste râul Maas. Podul a fost construit la începutul anilor 1930, iar după ce îl veți traversa puteți explora și cartiere pitorești de pe malurile râului. După aceasta vă puteți îndrepta către Sf. Servaasburg. Podul cu șapte arcade datează din secolul al XIII-lea și se face remarcat datorită statuii Sfântului Servatiu. Asigurați-vă că vizitați cartierul istoric Wyck, care este situat pe malul drept al râului Maas.

       Dacă rătăciți pe străzile orașului Maastricht veți avea parte numai de surprize. Printre acestea se numără și o moară de apă din secolul al XIV-lea, cunoscută ca Moara Episcopului, care este și în prezent în stare de funcționare. Făina produsă aici este folosită la obținerea diverselor produse de patiserie din cadrul brutăriei alăturate, produse cu care vă puteți potoli foamea în cazul în care plimbare prin Maastricht v-a secat de energie.

poza Sejur în Maastricht - Descoperiți toate atracțiile orașului